Vox Corpus

Bewegingscoach / Massagetherapeut


Mijn naam is Steven en ik ben een PCA certified physical trainer/bewegingscoach.

Doorheen opleidingen, workshops, eigen sportervaringen en revalidatie, ontwikkelde ik de vaardigheden om jou te helpen met gezond en bewust bewegen. Mijn passie ligt in het correct aanleren van functionele bewegingen. In het jou leren luisteren naar jouw lichaam zodat  je de waarde ervan kan voelen en positieve verandering mogelijk is.


Mijn doel is om je bij te staan in de zoektocht naar

de stem -vox- van JOUW lichaam -corpus- via beweging.


Daarnaast heb ik mezelf helemaal gevonden in de wereld van massage en de helende werking.
De balans van trainen, bewegen, sporten,... en even niets doen en je lichaam
onder handen laten nemen, maakt dat je je lichaam eens zo goed leert kennen.
Misschien nog meer gepassioneerd dan het coachen, laat ik je wegsoezen
tijdens een best verbindende ontspanningsmassage.
Of ik maak je lichaam klaar voor een wedstrijd of andere uitdaging door middel van een
sportmassage.
En tenslotte kan je bij mij ook terecht voor een dieptemassage.
Die richt zich op het diep losmaken en stimuleren van bindweefsel en spieren.


Meer info vind je op de knoppen hieronder. 


Maar lees nog even verder op deze pagina, TIS DE MOEITE! 

TEAM UP! 


"Waar gedeelde passie, gedrevenheid en talent samenwerken, daar worden meesterwerken gecreëerd!"


Vox Corpus zet zich in om talent te vinden met gelijke ideeën, visies, overtuigingen en inzichten en ze aan te brengen aan u als cliënt. We werken allen onafhankelijk met dezelfde drijfveer om je te helpen.

Erkend diëtist / voedingscoach


  • Een luisterend oor voor uw noden


  • Gespecialiseerd in gewichtsverlies, gezonde gewichtstoename, sportvoeding, emo-, stresseten en eetbuien 


  • Onderbouwd advies


  • Begeleiding op maat


  • Behoud van resultaat


  • Erkend bij het RIZIV / Precision Nutrition gecertificeerd


  • ZEER interessante workshops


  • Klik hier voor meer!


Visie


VERGETEN STEM


Wat vind jij van jouw relatie met je lichaam? Hoe voel jij je lichaam aan? Wat is de waarde en de plaats die jij je lichaam toekent op deze moment? Misschien vind je dat vreemde vragen en is het zelfs mogelijk dat je die vragen nooit echt aan jezelf hebt gesteld. Misschien vind je het allemaal normaal dat jouw lichaam aanvoelt hoe het voelt en doet wat het doet. Maar misschien heb je soms het gevoel dat er toch iets moet veranderen.  In deze tekst wil ik je mijn gedachtengang delen over hoe ik kijk en vooral luister naar mijn eigen lichaam.


Het is meestal vanzelfsprekend dat onze benen stappen als we ergens naartoe wandelen, onze armen naar iets reiken of dat ons hoofd gewoon op onze nek recht blijft staan....tot er een ongemak wordt ervaren. Dat is een moment wanneer er een stemmetje iets wil duidelijk maken. "Wie niet luistert naar het gefluister, zal het uiteindelijk moeten als het begint te roepen." Onze huidige lichamelijke activiteit/gezondheid zit op een nieuw ongekend dieptepunt. De evolutie van de mens en zijn lichaam heeft de snelheid van de veranderingen in de wereld niet kunnen volgen. We zijn de connectie met ons lichaam kwijt doorheen de jaren. Het verschil is zoals zwart en wit. Zo'n verstoring heeft uiteraard effect op onze fysieke en zeker ook mentale staat. Waar het lichaam van bijvoorbeeld de oermens een balans kende tussen rust en inspanning, en zelfs van levensbelang was, zo kent het lichaam nu het “genot” van comfort.


Om bij het voorbeeld van het lichaam van de oermens te blijven:

De energie dat het oermensen lichaam opnam (voedsel) en verbruikte (jagen) was in mooi evenwicht met rust. Het was van belang dat het lichaam van de oerman en de oervrouw de juiste hoeveelheid rust/recuperatie kon ervaren tegenover de intensieve inspanningen. De oerman met lange wandelingen, sprints en dragen van zware vangsten en de oervrouw dragen van 1 of meerdere kinderen (wat zou jij doen zonder een buggy?) en terwijl verzamelen van plantaardig voedsel en hout voor het vuur. “Ja, we zijn ondertussen wel geëvolueerd he...” Klopt! Enkel is ons lichaam nog steeds hetzelfde → Zo'n grofweg 700 spieren en 360 gewrichten werken tot op de dag van vandaag grotendeels hetzelfde. Op het vlak van intelligentie is er veel veranderd, dat is een ander verhaal maar hou dat beeld van die oermens met zijn lichaam en zijn dagelijkse routine even vast in je hoofd.


We beginnen goed: De eerste jaren leren we, door vallen en opstaan, opkijken, rechtop zitten, stappen, hurken, lopen, springen, klimmen, zwemmen,... .We kunnen vertrouwen op ons immuunsysteem, ookal doet die serieuze overuren de 1e levensjaren. We ontwikkelen evenwicht, oog-handcoördinatie en fijne motoriek. Kortom, we volgen onze natuur en bewegen zoals het hoort: met de nodige efficiëntie, kwaliteit en kwantiteit. We verleggen vele lichamelijke grenzen, voelen wanneer het teveel is of wanneer het goed zit,...

Onbewust dus dikke vrienden met ons lichaam. De schooljaren hebben hierop de 1e minder positieve invloed. Vanaf de lagere school tot en met einde hogere studies bevinden we ons veelal op een bank. Hobbies (sport) vangen hier bij de geïntresseerden het gebrek aan beweging op.


Het leven is continu in verandering en onze maatschappij vraagt om bij te dragen. We starten een werkleven, een gezin en maken bergen nieuwe gewoontes aan. Zoveelste verder we daarin gaan, zoveelste verder geraken we van ons originele pad betreft beweging. De jager vindt , kort door de bocht, de ijskast en de zetel. Denk nu terug aan dat lichaam van de oermens, ons eigenste lichaam vandaag eigenlijk...WAT EEN VERSCHIL, wat een drastisch verschil met uren jagen en dragen. Om nog maar te zwijgen van het soort eten we nu binnenkrijgen... Wat doet dat met het evenwicht tussen inspanning en rust? Welk effect heeft dat op ons lichaam? Welke gevolgen heeft dat met ons hart en cardiovasculair systeem? Of met onze longen en onze hersenen?  De impact van deze verandering wordt enorm onderschat!


Alles rondom het lichaam is veranderd maar we zijn vergeten dat het lichaam op zich niet veranderd is. Onze genen zijn niet aangepast aan de manier waarop de westerling leeft. Het bewegingspatroon dat wij nu eigen hebben gemaakt is zeer pijnlijk voor ons lichaam. Ons lichaam probeert zich in bochten te wringen en zoals alles heeft ook dat een grens. We kreunen als we opstaan uit de zetel, we fronsen onze wenkbrauwen als we boodschappen naar de auto dragen, we hijgen als we bovenaan de trap staan, we zuchten als we iets moeten oprapen dat net is gevallen, we worden moe van te zitten of te liggen, we zetten onze handen op ons benen om recht te komen van een stoel als extra steun,.... En wij zeggen dan dat ouder worden is. Moet dat dan op die manier?


Dat lichaam van jou is nog steeds in de mogelijkheid om zijn balans terug te vinden, leeftijd speelt geen rol. In mijn overtuiging en persoonlijke ervaring met beweging is die stem de sleutel van een gezond lichaam. Het roept ons op om terug te gaan naar een gezonder bewegingspatroon, een patroon dat dichter ligt bij dat van de oermens. Opnieuw balans vinden in de heisa van de wereld waarin we nu opgejaagd leven, opnieuw verbinden met ons lichaam. Wat gaan we doen? Luisteren naar die stem en ernaar handelen.